Veelgestelde Vragen

Hoe lang duurt de Opleiding Yogadocent YRP 200 uur?

Deze opleiding wordt uitgestreken over 1-1,5 jaar, afhankelijk van de modules die op dat moment gegeven worden. 

Welke yogastijlen biedt Opleiding Yogadocent YRP aan?

YRP Opleiding Yogadocent leidt je op in een aantal yogastijlen, waaronder Hatha Yoga, Yin Yoga, Vinyasa Yoga, Power Yoga, Multistyle Yoga en onze unieke variant Chi Flow Yoga! Omdat je breed opgeleid bent, kun je hieruit ook je eigen stijl ontwikkelen. Eigenheid van jou als docent staat voorop, daarom bieden we maatwerk!

Wat zijn de toelatingseisen?

Het advies is om je eerder verdiept te hebben in yoga, door lessen gevolgd te hebben en/of thuis yoga beoefend te hebben, bij voorkeur 2 jaar (hoeft niet 2 jaar direct achter elkaar te zijn). Onze ervaring met talrijke yogastudenten leert echter dat enthousiasme en interesse in yoga key is! Twijfel je of je er klaar voor bent? Vraag dan vrijblijvend een kennismaking aan, wij helpen je graag verder door met je mee te denken en kijken.

Wat kan ik met de Opleiding Yogadocent YRP 200 uur?

Deze yogadocentenpleiding bereid je niet alleen voor, maar geeft je een intensieve training in yoga lesgeven aan groepen en individuen. Je leert verschillende stijlen aan, waaronder yin, vinyasa, klassieke hatha en daarnaast unieke lesstijlen zoals multistyle en chi flow yoga. Je curriculum voldoet aan alle voorwaarden die Vereniging Yogadocenten Nederland steld: anatomie, fysiologie, psychologie, filosofie, pranayama, didactiek en pranayama komen uitgebreid aan bod. Hierdoor leer je veilig, verantwoord en afwisselend lesgeven. Na de opleiding kun je meteen aan de slag als VYN200 yoga-instructeur in je eigen bedrijf of op andere plekken als yogascholen, sportscholen, gezondheidscentra en in bedrijven.

Waar en op welke momenten worden de Opleidingen Yogadocent YRP 200 uur en YRP 500 uur gegeven?

Doorgaans vinden de lesdagen plaats op de Yoga Roots hoofdlocatie Valkenburgerweg 79 in Voerendaal, zaterdag om de week (dus telkens met 1 week pauze) en zoveel mogelijk buiten schoolvakanties en feestdagen. De dagen duren van 9:30-16:00. Een enkele keer wordt er een lesdag wegens logistieke redenen op vrijdag of zondag gepland, dit is sporadisch.

Hoe kan ik me aanmelden voor de Opleiding Yogadocent YRP 200 uur of YRP 500 uur?

Vul het het aanmeldformulier op deze pagina in. Na het indienen van je aanmelding nemen we doorgaans binnen 1 week contact met je op. Je wordt dan uitgenodigd voor een (beeldbel) gesprek. We bespreken hierin je motivatie, ervaring met yoga en eventuele eerdere opleidingen, zodat we een leertraject op maat kunnen aanbieden (met eventuele vrijstellingen of juist enkele opdrachten ter voorbereiding). 

Na je intake krijg je direct te horen of en zoja wanneer je kunt beginnen aan de opleiding. Je krijgt dan de jaarplanning per email toegestuurd met verdere informatie.

Kan ik een dag meelopen om kennis te maken?

Dit is het hele jaar door mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.

Wat zijn de kosten van de Opleiding Yogadocent YRP 200?

De kosten zijn €2750.

Wat zijn startdata van de Opleiding Yogadocent YRP200 en YRP500?

Omdat we werken met modules, kun je door het hele jaar heen starten met de Opleiding Yogadocent YRP 200 en YRP 500. Wel kan het zijn dat je een paar weken moet wachten voor een nieuwe module start. Tijdens de intake kun je aangeven wanneer je wilt starten en dan kunnen wij je vertellen bij welke YRP 200 of YRP 500 module je kunt instromen.

Ik heb al een yoga opleiding gevolgd. Kan ik dan instromen of vrijstellingen krijgen?

Het is mogelijk om losse modules te volgen of in sommige gevallen meteen te starten met het vervolgtraject (YRP 500, dit zijn de laatste 300 uur naast YRP 200). Bovendien kom je dan ook in aanmerking voor een VYN-erkend diploma!

Dit alles wordt besproken in het intakegesprek of stuur ons direct je voorgaand curriculum door.