Jon Hovens

Mijn naam is Jon Hovens, geboren in Tegelen in 1958. Ik woon sinds 2001 samen met Peter in Sevenum.

 

Begin 1990 is yoga op mijn pad gekomen. Mijn 1e ervaring met yoga was in een kelder, bij een mevrouw in Venlo die toen 65 jaar oud was en onlangs haar diploma behaald had bij Saswitha. Ik herinner me dat nog zo goed omdat ze zo trots was. Mij werd toen duidelijk dat je veel kunt bereiken als je er maar voor open staat en er voor gaat. Leeftijd is onbelangrijk.

 

In 1995 ben ik gestart met de yoga opleiding in Sittard en heb toen kennis gemaakt met John Tumulero, een vrolijk mens met veel interesses!

 

Vanaf april 1996 geef ik Hatha Yoga lessen, eerst nog onder supervisie tot het diploma, en daarna op persoonlijke titel. Ik heb op vele locaties les gegeven, heb ook 4 jaar in Frankrijk gewoond en daar in het Frans en ook 2-talig les gegeven. Ondanks al mijn taalfouten vonden de Franse cursisten het erg “charmant” om mij te horen spreken en waren vol lof over mijn lessen. “Onctueux” zeiden ze dan….oftewel  “smooth”….

 

Terug in Nederland ben ik sinds 2009 eigenaar van Y-MOTION, Yoga & Coaching.  Ik ben gestart met lessen in Sevenum, waar ik nu nog steeds lesgeef aan 8 groepen per week. Naast de hatha yogalessen ben ik in 2012 gecertificeerd Adem- en Ontspanningscoach Methode Van Dixhoorn. Deze methode gebruik ik veel in mijn eigen lessen en ook kunnen mensen bij me terecht voor een individueel traject.

 

John heeft mij in 2014 gevraagd om gastdocent te worden op zijn Yoga opleiding Tsondru. Ik heb gelijk “ja” gezegd. De module “Methode Van Dixhoorn” bestaat uit 4 dagdelen. Ik geef les aan de 2e,3e en 4e jaars cursisten. Dat doe ik met veel plezier!